• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Graag tip verwijderen polijstmiddel op rubbers

Remke

Detailing addict
10 jan 2016
187
70
Beste mede poetsers,

Ik had mijn rubbers rond mijn ramen fijn afgeplakt voordat ik ging polijsten..

nu ben ik toch zo enthousiast geweest dat ik met mijn polijstmiddel over de tape op mijn rubbers ben beland.. ziet er echt ammateuristisch uit... :O (nu ben ik dat ook maar dat ter zijde)

weet iemand hoe ik deze witte zooi van mij rubbers kan verwijderen?

welke producten moet ik aanschaffen? enige wat ik ter beschikking heb qua kunststof/rubbers is pb trim restorer.. echter weet ik niet of de witte vlekker hierna gewoon weer terug komen..

Bij voorbaad dank voor de hulp!!
 
Je kan een doekje met wat warm water en eventueel APC proberen. Of anders een melaminesponsje. Die dingen hebben bij mij geholpen.
 
  • Leuk
Reactions: Remke
ik rij straks direct naar de action zo een sponjes kopen..
teminste denk dat ze die wel zullen hebben.
 
Ja, die hebben ze zeker! Let wel dat deze sponsjes een schurende werking hebben, waardoor ze de rubber structuur wat open kunnen breken. Is je rubber echt mooi glad, dan maakt zon sponsje de structuur wat meer open. Ziet er iets anders uit, maar staat daarna wel meer open voor voeding..

Ik zou zeker op rubber beginnen met APC zoals hierboven beschreven of een gespecialiseerd middel als:

https://www.Carclean.com/product/Mo...eavy_Duty_Trim_Cleaner_Kit_355ml_06141_103018


Op harde trims is zon sponsje wel geweldig!
 
Het zijn melamine sponsjes.

Stukje van Wikipedia over Melamine...

Melamine is schadelijk wanneer het wordt ingeslikt, ingeademd of opgenomen door de huid. Hoewel het door het IARC ingedeeld is in klasse 3 (de stof is niet onder te brengen voor wat betreft de carcinogeniciteit voor de mens), kan chronische blootstelling aan melamine kanker veroorzaken. De stof is ook irriterend voor de ogen, de huid en de luchtwegen. Het kan ook zeer ernstige schade veroorzaken aan de nieren, omdat melamine door absorptie in de bloedbaan zich kan ophopen in de nierbuisjes, alwaar het uitkristalliseert in grote hoeveelheden ronde gele kristallen.
 
Kijk, dat is goed om te weten...! Tocht voorzichtig blijven er mee. Gelukkig is het een product dat je sowieso nat moet verwerken!
 
En ik draag ook altijd nitril handschoentjes als ik er mee werk. Die draag ik sowieso, maar zeker met die dingen, omdat je huid er ook erg schraal van kan worden door de schurende werking.
 
Na het reinigen, voeden met de PB Trimrestorer die je hebt staan. Moet misschien wel een keer herhaald worden, maar zal een heel ander gezicht opleveren.
 
Mijn ervaring is dat dat steeds terugkomt, wel in mindere mate, maar toch.
Heb het op mijn eerste detail (eigen wagen) ook voorgehad...
Allerhande APC en trim restorers gebruikt, zelfs wd40, maar na een tijdje komt dat steeds terug.
 
Gebeurt mij ook nogal eens, ik gebruik dan gewoon even wat pindakaas, een wondermiddeltje wat beter werkt bij kunststof, rubber of plastic schoon maken dan op brood....

Verstuurd vanaf mijn HUAWEI MT7-L09 met Tapatalk
 
index.jpg Gewoon met een gom over de te behandelen onderdelen gommen
 
Mss wat late reactie maar ik heb hiervoor een goeie tip gekregen in de detail les, als je echt niks bij de hand hebt moet je over het opgedroogde polijstmiddel nieuw polijsmiddel aanbrengen en terug afvegen. Het opgedroogde wordt "losgeweekt" door het nieuwe en komt daardoor mee
 
Dit fenomeen ken ik wel bij wax; als je even wat te lang gewacht hebt met afnemen en dat klusje vervolgens lastig te doen wordt, wil het nog weleens helpen om wat extra te smeren en dan weer wat af te nemen.

Deze 'fight-fire-with-fire' oplossing werkt volgens mij ook bij andere spullen. Even graven welke dat ook alweer waren.
 
  • Leuk
Reactions: JolienJonckheere