• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Opel Corsa OPC

RST-Smurf

Detailing guru
25 mrt 2010
2.851
105
Vorig weekend bezoek gehad van Dennis met z`n Corsaatje OPC.

Dennis wou graag kennis gaan maken met het werken met de DAP.En daarom m`n hulp aangeboden.

Dennis is nog niet zo lang in het bezit van deze Corsa.Maar stoorde zich toch aan wat gebruikssporen van de vorige eigenaar.

Dennis was mooi ruim optijd in Bodegraven met de Corsa :

DSCN9074.jpg

DSCN9075.jpg

DSCN9076.jpg


Als eerst Dennis alle rubbers en kunstofdelen en logo`s schoon laten maken met de Megs APC en een simpel bouwmarktkwastje.
Zelf ben ik aan de slag gegaan met de wielen.Hiervoor de Megs APC met Megs Super Degraser mengsel gebruikt en de EZ brushes en wat andere borstels.
Vervolgens de wagen afgespoten en gewassen met de Dodo Born 2 be Mild en de nodige washmitts.En wederom weer de wagen afgespoeld met water.En hierna Dennis meteen kennis laten maken met de Iron-X van C.Pro.Je zag her en der wel wat uitslag op de lak , maar op zwart is dit toch nog lastig vast te leggen.

Bij aanschaf van de wagen bleek deze door de dealer te zijn voorzien van de welbekende Waxoil gebeuren.Alleen kon ik niet echt iets van bescherming vinden.Dit was de sheeting , en dit was wat er nog aanwezig was na een aantal minuten :

DSCN9078.jpg


Maar ook de superbeading was om over na te denken :

DSCN9079.jpg


Na het wassen de wagen ingeneveldt met Poorboys Spray& Wipe en de wagen gedroogd.Vervolgens de wagen binnen gezet en de werkelijke staat van de lak bekeken :

DSCN9081.jpg

DSCN9092.jpg

DSCN9099.jpg


Hierna de wagen gekleid met de Mothers clay en de Dodo SN clay en de Poorboys Spray & Wipe.Kwam voor een wagen van die leeftijd toch nog aardig wat vanaf.Maar denk dat men nu wel weet wat kleien is , dus hiervan geen foto`s.
De wagen voorzien van wat blauwe strepen.en vervolgens de DAP te voorschijn gehaald en wat testspotjes gemaakt.

Uitgekomen op de de oranje pad met Monello Inizio en de ligth green met de Monello Mezzo.
Heb een flinke stap genomen , we kwamen toch wat in tijdsnood en de resultaat was mooi.Kan nog meer behaald worden.Maar was ook de eerste keer voor Dennis en had maar 1 Dap hier liggen ( andere is verkocht en komt binnenkort wat anders voor trug ).Maar toch een hoop Swirls voor een 80/85% weg kunnen krijgen en ook een hoop oppervlakkige krassen zijn voor een 90% weg.Her en der zitten nog wat diepere krassen , maar dit wordt opvullen en de rest van de stappen.Ook de lichtunits zijn meegenomen tijdens het polijsten.

Voor :

DSCN9094.jpg


En na :

DSCN9103.jpg


De glans , diepte en metalic kwamen weer goed terug tijdens het polijsten :

DSCN9102.jpg


Na het polijsten de wagen ontvet met de C.Pro Eraser.En vervolgens de wagen in de Black Hole gezet van Poorboys en afgetopt met de Dodo Purple Haze.

Zelf ben ik tijdens het polijsten bezig geweest met de uitlaatsierstuk , zaten wat zwarte pitjes in :

DSCN9101.jpg


En ben ik aan de gang gegaan met de wielen.En de velgen gepolijst met een boortol en de zwarte Cone en de Monello Finale .Velgen en banden ontvet met de C.Pro Eraser.Velgen 2 laagjes Wheelsealant van Poorboys.En de bandjes in de Black Diamond tire gel van Wolfgang.

Vervolgens zijn alle trims behandeld met de Poorboys Trim Restorer.En ramen schoongemaakt met de Dodo Glas cleaner.

En dan wordt het weer tijd voor de afters.

Helaas was de zon zover gedraaid dat er alleen nog schaduw was.En waar de zon wel was stond het vol met andere wagens.

DSCN9104.jpg

DSCN9106.jpg

DSCN9107.jpg

DSCN9108.jpg

DSCN9109.jpg



Voor Dennis een geslaagde dag , en denk dat een hoop nu wel weten wat er op zijn verlanglijstje staan.De metalic is weer goed naar voren gekomen , wat eerst niet echt opviel.En een hoop lakdefecten zijn weg of vermindert.
Dus al met al weer een geslaagde dag.


Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer.
 
Toch ook weet goed om te lezen dat ook met zijn tweeën een auto van dit formaat en in deze staat vraagt om meer dan slechts één dag werk.

Prachtige wagen en goed dat de eigenaar zich stoorde aan de staat waarin de auto verkeerde. Ziet er nu weer twintig keer beter uit.
 
Dat zijn hele mooie foto's geworden die het verschil goed weergeven.

Die dag heel veel geleerd en ben echt heel blij met het resultaat. Zoals de staat eerst was, was zonde voor de auto. Hij ziet er nu veel beter uit. En zoals je al zei staat de DAP nu op de verlanglijst.

Heel erg bedankt Iwan.
 
@ Klanderman en Juffer :

Met deze combi een aardig mooie correctie kunnen doen.Maar mischien met de rotary een nog mooier resultaat haalbaarder.
Maar ging meer om het werken met de DAP voor Dennis;)


En @ de rest :

Dank voor de complimenten:cool: